Apotheek Bussum Zuid is op werkdagen open van 08:00 tot 17:30

Heeft u vragen? Mail ons op apotheek.bussumzuid@ezorg.nl of bel ons op 035 - 693 16 18

Menu:

Herhaalservice

Met deze herhaalservice hoeft u voor chronische medicatie geen herhalingsrecepten meer aan te vragen bij uw huisarts of specialist. Apotheek Bussum Zuid neemt dit voor u uit handen door jaarlijks vooraf toestemming te vragen aan uw behandelende (huis)arts over de verstrekking van uw chronische medicatie. Tevens is dit het moment waarop weer even kritisch naar uw geneesmiddelen gekeken wordt.

U kunt er vervolgens voor kiezen om uw geneesmiddelen af te halen in de apotheek of bij u thuis te laten bezorgen.

Mocht u nieuwe chronische medicijnen voorgeschreven krijgen, dan controleren
wij of de combinatie van uw geneesmiddelen veilig en effectief is. Sommige combinaties van geneesmiddelen kunnen elkaar namelijk tegenwerken of versterken.

Op uw verzoek worden uw geneesmiddelen per week, per twee weken, per maand, per twee maanden of per drie maanden verstrekt. Ook kunt u specifiek geneesmiddelen bestellen wanneer u dit nodig heeft, denkt u bijvoorbeeld aan migrainemedicatie, seizoensgebonden geneesmiddelen tegen hooikoorts en de aanvalsbehandeling van astma. Verder is het heel gemakkelijk uw geneesmiddelvoorraad te synchroniseren, zodat u niet verschillende aantallen doosjes in huis hebt en alle geneesmiddelen gelijktijdig bij ons aan kan vragen.

Soms is het lastig om uw medicijnen op het juiste moment in te nemen, zeker wanneer u veel verschillende soorten medicijnen gebruikt. Wij helpen u graag hierbij! Zo kunt u van ons een innameschema ontvangen, waarop alle medicijnen overzichtelijk in een schema staan. Ook is het mogelijk om uw geneesmiddelen in speciale zakjes te verpakken per week en per dagdeel. Op elk zakje staat de naam van het medicijn, de dag en het tijdstip van innemen vermeld.

Niet-chronische medicatie kan alleen op recept van uw huisarts of specialist aangevraagd worden.

De voordelen voor u: